افراد مختلف برای موفیت در بازار بورس روش های مختلفی دارند.اما یکی از بهترین راه ها برای سرمایه گذاری بهتر استفاده از صورت های مالی است. نسبت آنی یکی از خروجی های مهم بررسی این صورت های مالی می باشد.
پیش از یادگیری نسبت آنی بهتر است با نسبت نقدینگی آشنا شوید.
ویدئو آموزش نسبت آنی در تحلیل بنیادی
نسبت نقدینگی چیست؟
نسبت نقدینگی (Liquidity Ratio) یکی از نسبت های مالی است.نسبت نقدینگی از نسبت دارایی های نقد به بدهی های جاری به دست می آید.البته این نسبت نقدینگی به دو بخش نسبت آنی و نسبت جاری تقسیم می شود.
با تحلیل نسبت های نقدینگی می توانید توانایی شرکت در بازپرداخت بدهی ها و توانایی عمل کردن به تعهدات کوتاه مدت یک شرکت مطلع شوید.
نسبت جاری چیست؟
نسبت جاری (Current ratio) یکی از نسبت های مالی در بخش نسبت های نقدینگی می باشد . نسبت جاری از تقسیم دارایی های جاری بر بدهی های جاری به دست می آید. این نسبت میزان توانایی شرکت در بازپرداخت بدهیهای کوتاه مدت را به ما نشان میدهد. عددی که از عملیات نسبت جاری به دست می آید باید نزدیک به عدد 1 باشد، اگر این عدد خیلی کم تر از یک باشد نشان دهنده این است که شرکت در بازپرداخت بدهی های خود ممکن است با مشکل مواجه شود و اگر همین امروز شرکت بخواهد بدهی های خود را پرداخت کند، توانایی انجام این کار را ندارد،
البته این به معنای ورشکستگی شرکت نیست، بلکه این نسبت ها فقط می تواند اطلاع دهنده وضعیت شرکت به سهامداران باشد. بالا بودن نسبت جاری نشان دهنده توانایی شرکت در بازپرداخت بدهی ها دارد. اما بالا بودن بیش از حد نسبت جاری هم نشان دهنده درست کنترل نکردن نقدینگی شرکت است و از این موضوع اطلاع می دهد که در شرکت از نقدینگی ها به شکل درستی برای سودآوری استفاده نمی شود و میزان نقدینگی شرکت بسیار بالا است.
نسبت آنی چیست؟
نسبت آنی از تقسیم دارایی های آنی بر بدهی های جاری بدست می آید. دارایی های آنی به شکل نقد هستند و یا نسبت به بقیه دارایی های جاری قابلیت سریعتری برای تبدیل شدن به نقد دارند. این دارایی ها شامل وجوه نقد و بانک، اوراق بهادار کوتاه مدت و حساب های دریافتنی می باشند. اقلامی همچون موجودی کالا، پیش پرداخت ها، سپرده و سفارشات که دیرتر به نقد تبدیل می شوند، در محاسبه نسبت آنی لحاظ نمی شوند و این نکته مهمی است.
کاربرد نسبت آنی چیست؟
ما با استفاده از این نسبت میتوانیم رابطه بین دارایی های جاری و بدهی های جاری را بدست آوریم.با این کار قدرت مدیریت شرکت در استفاده از نقدینگی شرکت را متوجه میشویم.
تفاوت نسبت آنی و نسبت جاری چیست؟
نسبت آنی در مقابل نسبت جاری محافظه کارتر است زیرا موجودی کالا و سایر دارایی های جاری را که عموماً در تبدیل به پول نقد دشوارتر هستند ، شامل نمی شود. نسبت آنی فقط دارایی هایی را در نظر می گیرد که می توانند خیلی سریع به پول نقد تبدیل شوند. از طرف دیگر ، نسبت جاری ، دارایی های موجودی و هزینه پیش پرداخت را در نظر می گیرد. در بیشتر شرکت ها ، موجودی انبار برای تبدیل به پول نقد به زمان زیادی نیاز دارد ، اگرچه چند شرکت نادر می توانند موجودی خود را سریع به پول نقد تبدیل کنند تا آن را به عنوان یک دارایی سریع در نظر بگیرند. هزینه های پیش پرداخت ، اگرچه یک دارایی است ، نمی تواند برای پرداخت بدهی های جاری استفاده شود ، بنابراین از نسبت سریع حذف می شوند.
فرمول نسبت آنی
بدهیهای جاری/دارایی آنی = نسبت آنی
*دارایی آنی: مجموع داراییهای جاری مِنهای موجودی کالا و پیشپرداختها
در حالت کلی اگر این نسبت برابر یک و یا با فاصله کمی،بزرگ تر از یک باشد برای شرکت یک امتیاز مثبت به حساب میآید.
تحلیل دقیق و آسان بنیادی نیاز دارید؟
اپلیکیشن بنیادی بورس را نصب کنید. به راحتی می توانید با هوش مصنوعی آن بنیاد تمامی شرکت های بورسی را به راحتی و خودکار بدست بیاورید. برای دانلود کافی است از لینک های زیر استفاده کنید